Sve je u leđima

Muški orgazam započinje u kičmi. Signal za ejakulaciju je rezultat mišićne kontrakcije u kičmi i karlici. Ovo daje sasvim novo značenje rečenici “baš si beskičmenjak”.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=478393

Na ovom linku koji sam priložio nalazi se slika koja objašnjava put sjemene tečnosti od nastanka do izlaska.
Kao što znamo sperma se formira u testisima(brzinom od 4000 spermatozoida u sekundi). Dio njih tijelo upije, a dio izlazi. Kada je penis u erekciji i kada dobije dovoljan podražaj sperma će putovati kanalićem koji je na slici označen kao “vas deferens” sve do kuperove žlijezde (cowper’s gland na slici) i prostate (prostate gland na slici) gdje se sperma miješa sa vodom ili sluzi koja prethodi spermi, a kojoj je cilj da pročisti penis od eventualnih ostataka mokraće koji bi uništili spermu. Nakon što se tu pomiješaju, sperma nastavlja svoj put. Ulazi u kanal za ejakulaciju(koji služi i za mokrenje – na slici “ejaculatory duct”) i tuda i izlazi.

U trenutku ulaska u spomenuti kanal, u trenutku izlaska sperme iz tijela kroz kanal, ona se nalazi između kičme(zadnjeg dijela tijela) i prsa(prednjeg dijela).
Naravno, vi možete reći zašto Allah nije rekao “Mi stvaramo čovjeka od tekućine koja se stvara u testisima a zatim putuje kroz vas deferens do prostate i kuperove žlijezde, gdje se miješa sa sluzi, da bi zatim izašla kroz kanal kojim inače mokrite.”

Ali ne zaboravite – ti nazivi ni postojali nisu,niti je Kur’an knjiga o medicini. Budimo realni, govorimo o narodu koji je u svakom pogledu još uvijek bio naučno primitivan. Jedino shvatljivo objašnjenje je upravo ovo koje se navodi u Kur’anu, bez prevelikog detaljisanja. Na taj način obezbijedilo se razumijevanje ajeta od strane naučno neprosvijećenog naroda, od strane pustinjskih beduina, a opet zadržala autentičnost i tačnost podataka do danas(kada mnogo detaljnije znamo cijeli proces.)

5. “Pa neka pogleda čovjek od čega je stvoren!
6. Stvoren je od tekućine brizgajuće,
7. Izlazi između kičme i rebara!
8. Uistinu! On je za povratak njegov kadar,
9. Na Dan ispitivanja tajni.”
(Kur’an, 86:5-9)

Postoje i druga tumačenja ovoga ajeta u zavisnosti od toga kako se riječi sulb(u Korkutovom prevodu kičma) i tara’ib(u Korkutovom prevodu grudi) prevode.

Gonada je muška ili ženska spolna žlijezda koja proizvodi rasplodne ćelije (gamete). Kod muškaraca su to testisi, a kod žena ovariji.
Gornji kur’anski ajet eksplicitno tvrdi da ljudski gonadi potiču između kičme i rebara. Danas je veoma dobro poznato embriolozima da se gonadi prvo pojavljuju u zoni budućih slabina – bedara. Genitalni nabori se prvo pojavljuju u četvrtoj sedmici razvoja embrija. Jednom formirani gonadi diferenciraju se u ženske i muške gonade u sedmoj i osmoj sedmici. Nakon toga kod njih počinje proces razlaza. Ženski gonadi (ovariji) se zaustavljaju u karlici, dok se muški gonadi nastavljaju spuštati, da bi konačno stigli u testise izvan tijela.
Ne samo da je porijeklo gonada na mjestu koje Kur’an opisuje, nego čak i u fazi punoljetnosti ostaje veza sa nervima, krvnim sudovima i limfnim žlijezdama sa zonom koju Kur’an opisuje kao “između kičme i rebara” a koja je ustvari mjesto porijekla tečnosti koja se izbaci.

Kratka pojašnjenja : "Islam je sastavljen od pet stvari: šehadeta i svjedočenja da nema drugog boga osim Allaha – la ilahe illalah, i da je Muhammed Allahov Poslanik – Muhammedun Resulullah, od klanjanja namaza, davanja zekata, obavljanja hadždža i posta mjeseca ramazana!". Klanjanje namaza, Namaz - molitva Allahu dž.š. Zekjat - 2.5% od imovine koja se ne koristi (zlato, novac, nekretnine) koju svaki Musliman izdvaja godišnje za pomoć siromašnima. Hadždž - vjerski obred koji vrši onaj ko može najmanje jednom u životu. Post - proces čuvanja tijela od grijeha, vode i hrane tokom mjeseca Ramazana. Ramazan - mjesec u Islamskom kalendaru u kome je početo objavljivanje Kur'an-a. Islamski kalendar se mjeri Mjesečevom-Lunarnom godinom. Hadis- predanje koje se prenosi od poslanika Muhameda s.a.w.s. Buhari, Muslim dva najpoznatija verodostojna sakupljača i objavljivača Hadisa. Za više pročitajte : šta je islam