Rekli su o Muhamedu s.a.w.s.

Šta su drugi rekli o Božijem Poslaniku-Muhammedu a.s.

U sadasnje vrijeme mnogo mojih iz Evrope prelazi u Muhamedovu vjeru i moze se reci da je obracanje Evrope u Islam vec pocelo.
(Bernard Šo)

Muhamede , zao mi je sto nisam bio tvoj savremenik.
(Oto von Bizmark)

Nikad nije citao ,a sad – gledaj!
Jedna takva rijec,i mudracu nedosegnuta!
(Rilke)

Vidite i sami da toj nauci nista ne nedostaje a da mi,sa svim nasim sistemima,nista dalje odmakli nismo i da,uopste, NIKO NIJE KADAR DALJE DA STIGNE.
(Gete)

Bilo je i drugih ljudi koji su ispovjedali monoteizam ali ni jedan nije bio ravan njegovoj cistoj i cvrstoj vjeri u jednog boga.
(Tomas Karlajl)

Ako se uzme velicina cilja, mala kolicina sredstava, i grandioznost rezultata,kao tri mjere ljudskog genija, ko bi se onda usudio da sa Muhamedom uporedi jednog velikog covjeka moderne historije.
(Lamartin)

Nema nikakve sumnje u to daje Vjerovjesnik Muhamed jedan od najvecih reformatora covjecanstva. Pripada mu najveca slava jer je on covjecanstvo uputio istinskom svijetlu, pravdi i miru,jer je sprijecio prolivanje neduzne ljudske krvi i tako otvorio put ka napredku i civilizaciji.
Ovo veliko djelo nije mogao izvesti niko drugi do covjek koji je imao nadnaravnu snagu, covjek koji je dostojan svakog postovanja, divljenja i paznje.
( Lav Nikolajevic Tolstoj)

Kratka pojašnjenja : "Islam je sastavljen od pet stvari: šehadeta i svjedočenja da nema drugog boga osim Allaha – la ilahe illalah, i da je Muhammed Allahov Poslanik – Muhammedun Resulullah, od klanjanja namaza, davanja zekata, obavljanja hadždža i posta mjeseca ramazana!". Klanjanje namaza, Namaz - molitva Allahu dž.š. Zekjat - 2.5% od imovine koja se ne koristi (zlato, novac, nekretnine) koju svaki Musliman izdvaja godišnje za pomoć siromašnima. Hadždž - vjerski obred koji vrši onaj ko može najmanje jednom u životu. Post - proces čuvanja tijela od grijeha, vode i hrane tokom mjeseca Ramazana. Ramazan - mjesec u Islamskom kalendaru u kome je početo objavljivanje Kur'an-a. Islamski kalendar se mjeri Mjesečevom-Lunarnom godinom. Hadis- predanje koje se prenosi od poslanika Muhameda s.a.w.s. Buhari, Muslim dva najpoznatija verodostojna sakupljača i objavljivača Hadisa. Za više pročitajte : šta je islam